Odpowiedzi

2010-02-26T14:29:49+01:00
2x3=6dm kwadr. ple małego 6dm x0.60=2,40zł
6x3=18 dm kw. duży obrazek 18dmx 0,6zł=10,80




2010-02-26T14:30:15+01:00
MAŁY OBRAZEK - 2*3
DUŻY-(2*3)*(3*3) = 6*9

2*3 = 6dm²
6*9=54dm²

6dm²*0,6=3,6 złotych
54*0,6=32,4 złotych

2010-02-26T14:35:32+01:00
Figura o wymiarach k-razy większych ma pole k²-razy większe.
Mały obrazek: 2*3=6 dm², kwota: 6 dm² * 0,60 zł/dm² = 3,60 zł
Duży obrazek: (2*3)*(3*3) = 54dm² = 54 dm² * 0,60 zł/dm² = 32,40 zł

Razem trzeba zapłacić 36 zł