Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-26T17:09:00+01:00
A. zmniejszyla sie o 4%

przykład:
100zł - 20% = 80zł
80zł +(20% z 80) = 80 + 16= 96zł
100zł-96zł= 4zł
4zł ze 100zł = 4%
1 1 1
2010-02-26T17:10:10+01:00
Zróbmy to na przykładzie.
cena początkowa nart = 100 zł.
obniżka 0 20 %, nowa cena to 100- 20%*100=100-20=80
podwyżka o 20 %, nowa cena to 80 + 20% * 80=80+16=96
100zł - 96 zl= 4zł
Odp. a