Odpowiedzi

2010-02-26T19:08:07+01:00
0,2*0,2=0,04m2
2,5*2,8=7m2
7:0,04=175 płytek
1,8zł*175=315 zł
2010-02-26T19:08:26+01:00
20 * 20 = 400 mm

2,5 * 2,8 = 7 m

400mm = 40 cm = 4 cm

4 w 7 mieści się 2 razy

więc

2 * 1,80 = 3,60 zł
2010-02-26T19:13:04+01:00
Pole pow. ściany= 250cm x 280cm= 70 000cm2
Pole pow. jednej płytki=20cm x 20cm= 400cm2
Ilość potrzebnych płytek=70 000cm2 : 40cm2= 1 750
Całkowity koszt płytek= 1 750 x 1,8zł= 3 150zł