Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-27T15:52:58+01:00
3 C3H7OH + Sb2O3 --> 2Sb + 3C2H5CHO +3H2O

C -I -> C +I +2e /*3
Sb +III +3e-> Sbo /*2


3CaC2O4+8HNO3-->3Ca(NO3)2+2NO+6CO2+4H2O

NV +3e → N II
C₂O₄²⁻ -2e + → 2CO₂ + /3
2010-02-27T18:51:52+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
3 C3H7OH + Sb2O3---->2 Sb + 3 C2H5CHO + 3 H2O
6 C(-I) -6e-->6 C(+I)
2 Sb(+III) +6e-->2 Sb(0)

3 CaC2O4 + 8 HNO3-->3 Ca(NO3)2 + 2 NO + 6 CO2 + 4 H2O
2 N(+V) +6e-->2 N(+II)
6 C(+III) -6e-->6 C(+IV)