Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-27T21:16:28+01:00
Mamy sytułacje

2x + 2y = 5
3x - 6y = 25

więc wymnarzamy żeby skruciło nam sie y

2x + 3y = 10 razy 2
3x - 6y = 25

i otrzymujemy

4x + 6y =20
3x - 6y = 25

więc teraz możemy skrucić sobie y

6x=20
3x=25

i po sumowaniu x i sumy mamy

9x=45

więc dzielimy przez 9 by uzyska samo x

9x=45 podzielić na 9

to sie równa

x=5

mamy x więc możemy policzyć y

3x + 6y = 25

15 + 6y = 25

25 - 15 = 6y

10 = 6 y podzielić na 6

y= ok 1,66




Starałem sie łopatologicznie licze na naj