Odpowiedzi

2010-02-28T09:35:34+01:00
A) V=5*5/2*12=12,5*12=150cm3
P=5*5/2*2+12*5*3=25+180=205cm2
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-28T09:54:17+01:00
A)
Pc= 2Pp + Pb Pp=a²√3/4 Pb= 3(5×12)
Pc= 2×6¼√3 +180 Pp=5²√3/4 Pb= 3×60=180 [cm²]
Pc= 12¼√3 +180 Pp=25√3/4
Pp= 6¼√3[cm²]

V=Pp*H
V=6¼√3*12
V=75√3 [cm³]
b)
H= 2*6= 12
Pc=2Pp+Pb Pp=6*a²√3/4 Pb=6(2*12)
Pc=2*6√3+ 144 Pp=6*4√3/4 Pb= 144 [cm²]
Pc=12√3 +144[cm²] Pp=6√3 [cm²]

V=Pp*H
V=6√3*12
V=72√3 [cm³]