6+(-4)+(-10)=
-4-(9)-3=
-16+7-28=
4,3-7,4+1,1=
(-6,2)+1,6-(-2,3)=
7,8-5,4-12,1=
-1i jedna trzecia -dwie dziewiąte + jedna szósta =
1 i jedna ósma - 2 i jedna czwarta -(-jedna druga)=
(-2,1)+ jedna piąta - 3=
Sory ze nie wiem jak napisać na klawiaturze ułamków zwykłych.

2

Odpowiedzi

2010-02-28T11:33:31+01:00
6+(-4)+(-10)=-8
-4-(9)-3=-16
-16+7-28=-37
4,3-7,4+1,1=-2
(-6,2)+1,6-(-2,3)=-2,3
7,8-5,4-12,1=-9,7
-1 1/3-2/10 +1/6=40/30-6/30+5/30= 39/30=1,3
1 i jedna ósma - 2 i jedna czwarta -(-jedna druga)=9/8-18/8-(-4/8)=- 5/8
(-2,1)+ jedna piąta - 3=-2,1 +0,2-3=2,3-3=-4,9
2010-02-28T11:39:04+01:00
6+(-4)+(-10)=6-4-10=2-10=-8
-4-(9)-3=4-9-3=-5-3=-8
-16+7-28=-9-28=-37
4,3-7,4+1,1=-3,1+1,1=-2
(-6,2)+1,6-(-2,3)=-6,2+1,6+2,3=-4,6+2,3=-2,3
7,8-5,4-12,1=2,4-12,1=-9,7
-1i 1/3 - 2/9 + 1/6=-1i6/18 - 4/18 + 3/18= -1 i 10/18 + 3/18= - 1 i 7/18
1 i 1/8 - 2 i 1/4 -(-1/2)= 1i 1/8 - 2 i 2/8 + 4/8= - 1 i 1/8+ 4/8= - 5/8
(-2,1)+1/5-3=-2,1+0,2-3=-1,9-3=-4,9