Odpowiedzi

2010-02-28T13:36:35+01:00
Masa wody 4,5*1000=4500kg 1 min = 60 sek
trzeba wykonać pracę W=mgh=4500*9,81*150=6621750 J
P=W/t=6621750/60= 110362,5 W
1 2 1