Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-19T08:51:05+02:00
180km/h
w m/s
1km=1000m
1h=60min=60*60s=3600s
180km/h=180*1000m/3600s=50m/s

w m/h
1km=1000m
180km/h=180*1000m/h=180000m/h

w km/s
1h=3600s
180km/h=180km/3600s=0,05km/s
1 5 1
2009-10-19T09:37:46+02:00
180 km/ h = 180000 m/h 1km=1000m
180000/3600 = 50 m/s
50 m/s / 1000 m = 0,05 km/s