Odpowiedzi

2010-02-28T15:35:00+01:00
Pp=a²
Pp=5²
Pp=25
V=Pp × H
V=25× 10
V=250cm³
2010-02-28T15:36:21+01:00
A=5cm
Pp=5cm*5cm=25cm²
V=25cm*10cm=250cm³
lub
V=5cm*5cm*10cm=250cm³
2010-02-28T15:58:34+01:00
V=5cmx5cmx10cm=250cm³

;**