Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-28T20:48:54+01:00
X-zeszyty w linie
y- zeszyty w kratkę
I. 3,5x+4,5y=49
II. x+y=12
z II. x=12-y
do I. 3,5(12-y)+4,5y=49
42-3,5y+4,5y=49
y=49-42=7
do II. x=12-y=12-7=5
Odp. Zeszytów w linie kupiono 5, a w kratkę 7.
7-5=2
O 2 zeszyty kupiono więcej zeszytów w kratkę od zeszytów w linie.
5 2 5
2010-02-28T20:51:16+01:00
X-zeszyty w linię
y=zeszyty w kratkę
x+y=12
x=12-y

3,5x+4,5y=49
3,5*(12-y)+4,5y=49
42-3,5y+4,5y=49
y=49-42
y=7-tyle zeszytów w kratkę

x=12-y
x=12-7
x=5-tyle zeszytów w linię
spr.
3,5x+4,5y=49
3,5*5+4,5*7=49
17,5+31,5=49
49=49
L=P

7-5=2

odp.kupiono 5 zeszytów w linię i 7 w kratkę.zeszytów w kratkę kupiono o 2 więcej
6 4 6