Odpowiedzi

2010-02-28T21:29:33+01:00
120*0,6 = 72
120-72=48
48*0,3=14,4
48-14,4=33,6

1 dzień - 72 kg
2 dzień - 14,4 kg
3 dzień - 33,6 kg
2010-02-28T21:29:39+01:00
1 dnia 72 kg
2 dnia 14,4 kg
3 dnia 33,6 kg
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-28T21:30:30+01:00
I dzień
0,6×120kg=72 kg

II dzień
(120kg-72kg)×0,3=14,4 kg

III dzień
120kg-(72kg+14,4kg)=120kg-86,4kg=33,6kg