Odpowiedzi

2010-02-28T22:09:53+01:00
X=-4 i y=1/4

Redukcja wyrazów podobnych:

-3xy - 2,5x^ + 4,3xy + 6y^ + 6,5x^ + 0,5y^ =
1,3xy + 4x^ + 6,5y^

Obliczam wartość wyrażenia

1,3 * ( -4 ) * 1/4 + 4 * (-4)^ + 6,5 * (1/4)^ =
-1,3 + 4 * 16 + 6,5 * 1/16 =
-1,3 + 64 + 0,40625 =
63,10625

dziwny wynik, te znaczki ^ przyjęłam jako potęgę drugą, jeśli nie o to chodziło to napisz na priv i Ci zrobię ok?
5 4 5
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-28T22:15:18+01:00
1,3xy + 4x² + 6,5y² = 1,3 × (-4) × 0,25 + 4 × (-4)² + 6,5 × (0,25)² = -1,3 + 64 + 0,40625 = 63,10625
4 4 4