Odpowiedzi

2010-02-28T22:25:34+01:00
Lekcje= 5*45=225 min

ilość przerw-4
15min.+3*10min=15+30=45min.

225 min.+45 min.=270 min.
270 min=4 godz.30 min.

Odp.Do końca 5 lekcji upłynęło 4 godz. i 30 min.
2010-02-28T22:26:37+01:00
5*45 min=225 minut
225+4 przerwy= czas do końca piątej lekcji
225+15+3*10=225+15+30=270 minut
270:60= 4,5
Odp. Do końca 5 lekcji minęło 4,5 godziny.
2010-02-28T22:27:57+01:00
5 lekcji -45 min kazda.
45 min + 10 min +45 min +10 min +45 min + 15 min+ 45 min +10min + 45 min = 270 min
270:60 = 4,5
Wiec lekcje trwaly 4 godz i 30 min
odp. Uplynelo 4 godz i 30 min