Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-01T07:59:37+01:00
A (73,20E) 22:15
B (13,15E)
20E-15E=5 STOPNI
1 STOPIEŃ TO 4MIN CZYLI 5X4=20MIN
TERAZ JEST WAŻNE W KTÓRĄ STRONĘ SIĘ PRZEMIESZCZAMY CZY W PRAWO (DODAJEMY GODZINY I MINUTY) W
LEWO (ODEJMUJEMY GODZINY I MINUTY)
W tym wypadku odejmiemy bo przesuwamy się w lewo czyli 22:15-20 min=21:55
A (73,20E) 22:15
C (77,10W)
20E+10W=30stopni (dodajemy bo mamy dwie różne półkule)
30x4min=120 min=2 h
w tym wypadku odejmujemy do przesuwamy się w lewo
22:15-2h=20:15
A (73,20E)22 :15
D (120,10E)
20E-10E=10 stopni
10x4 =40 minut
w tym wypadku również odejmujemy bo przesuwamy się w lewo
czyli 22:15-40 min=21:35