Odpowiedzi

2010-03-01T16:56:53+01:00
A) a+(a-b)=2a-b
b) 2x-(x-4)-x+4
c) 7-(-x+6)=7+x-6=1+x
d) -(x+4)+(x-5)=-9
e) 1-(t+p)-(t-2)=-2t+1-p
f) -(-y+2)+(-2y-4)=-y-6
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-01T16:58:56+01:00
A) a+(a-b)=a+a-b=2a-b
b) 2x-(x-4)=2x-x+4=x+4
c) 7-(-x+6)=7+x-6=x+1
d) -(x+4)+(x-5)=-x-4+x-5=-9
e) 1-(t+p)-(t-2)=1-t-p-t+2=3-2t-p
f) -(-y+2)+(-2y-4)=y-2-2y-4=-y-6
1 5 1
2010-03-01T17:03:12+01:00
A. a+a-b=2a-b ( daje drazu rozwiązania nie przepisuje dzialania )
B. 2x-x+4=x+4
c.7+x+6=13+x
e.1-t-p-t+2=3-2t-p (jakby babka pytała jak to zrobilas powiedz ze tu chodzi o to ze po opuszczeniu nawiasu zmienia sie znaki na przeciwne jezeli przed nawiasem stoi - a jezeli + to znaki pozostają takie same
1 5 1