Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-01T18:13:29+01:00
9+6=15cm chyba
30+15=45cm chyba
7+8=15cm chyba
nie ma za co :) :P
2010-03-01T18:14:31+01:00
1. 9cmx6cm
Obw = 2*9cm +2*6cm = 18cm+12cm = 30cm

2. 30cmx15cm
Obw = 2*30cm + 2*15cm = 60cm+30cm = 90cm

3. 7mx8m
Obw= 2*7m + 2*8m = 14m+16m = 30m
2010-03-01T18:15:09+01:00
A) 9*2+6*2=30cm
b)30*2+15*2=90cm
c)7m*2+8m*2=14m+16m=30m=300cm