Odpowiedzi

2010-03-01T21:30:49+01:00
1 IX 2005
23 VI 2006

wrzesień+październik+...+czerwiec
30+31+30+31+31+28+31+30+31+23=296

269/2=148

rok szkolny trwa 10 miesięcy, więc środek powinien przypaść w piątym miesiącu (Styczniu)

30+31+30+31=122
tyle dni minęło do stycznia
brakuje jeszcze 148-122 dni, czyli 26 dni
Odp. 26 I 2006
43 4 43
2010-03-01T21:40:57+01:00
1) 1 IX 2005r - 23 VI 2006r
2) rok trwał 296 dni
3) 26 I 2006
26 3 26
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-01T21:45:09+01:00
A)
1 IX 2005
23 VI 2006

b)
wrzesień - 30 dni
październik - 31 dni
listopad - 30 dni
grudzień - 31 dni
styczeń - 31 dni
luty - 28 dni
marzec - 31 dni
kwiecień - 30 dni
maj - 31 dni
czerwiec - 23 dni
30+31+30+31+31+28+31+30+31+23 = 296 dni
odp:
rok szkolny trwał 296 dni

c)
296/2=148

wrzesień - 30 dni
październik - 31 dni
listopad - 30 dni
grudzień - 31 dni

30+31+30+31=122
148-122=26

Odp:
połowa roku szkolnego trwa 148 dni i wypada na dzień 26.01.2006r ( 26 I 2006r)

pozdrawiam :)
77 3 77