Odpowiedzi

2010-03-02T18:26:24+01:00
2min --------- 500m
70 min---------- x

2* x =500 * 70
2x = 35000
x = 35000 : 2 = 17500 m = 17,5 km
1 5 1
2010-03-02T18:27:50+01:00
60+10=70
70/2=35
35*500=17500 czyli 17,5 kilometra
2010-03-02T18:29:18+01:00
2 minuty =120sek
1h 10minut = 4200sek

120sek - 500m
4200sek - x m
120x = 2100000
x=17500m= 17,5 km