Odpowiedzi

2010-03-02T20:30:13+01:00
1000*10/100=100 o tyle zostal obnizony czyli kosztowal: 1000-100=900
900*10/100=90 tyle wynosila kolejna obnizka czyli kosztowal 900-90=810

odp rower po dwoch obnozkach kosztowal 810zl
2010-03-02T20:31:12+01:00
1000×10%=1000×0,1=100zł
1000zł-100zł=900zł ,pierwsza obnizka
900×0,1=90
900-90=810zł ,II obniżka
2010-03-02T20:33:20+01:00
100% - 1000zł
10% = 1000zł/10
10% = 100zł
90%= 1000zł-100
90% = 900zł


Rower po 1 obniżce kosztuje 900zł.

100% - 900zł
10% = 900zł/10
10% = 90zł
90% = 900zł-90
90% = 810zł

Odp. Rower po dwóch obniżkach o 10% kosztuje 810zł