Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-03T14:46:57+01:00
Piłeczki czerwone
1/4 * 40 = 40/4 = 10
piłeczki zielone
1/5* 40 = 40/ 5 = 8
piłeczki niebieskie
3/8 * 40 = 120 / 8 = 15
piłeczki białe
40 -10-8 -15 = 7
2010-03-03T14:47:28+01:00
Piłki czerwone
1/4 * 40 = 40/4 = 10
piłki zielone
1/5* 40 = 40/ 5 = 8
piłeczki niebieskie
3/8 * 40 = 120 / 8 = 15
piłeczki białe
40 -10-8 -15 = 7
2010-03-03T14:47:57+01:00
40*¼=10-piłeczki czerwone
40*⅕=8-piłeczki zielone
40*⅜=15-piłeczki niebieskie

40-10-8-15=7-piłeczki białe