Odpowiedzi

2010-03-03T15:39:57+01:00
50*25%=50*1/4=12,5
50+12,5=62,5
62,5*25%=62,5*1/4=15,63
62,5-15,63=46,87zł
odp. bluzka kosztuje 46,87zł
1 1 1
2010-03-03T15:39:58+01:00
125% *50zł = 62,5zł
75% *62,5zł ≈ 46,88zł
Odp. Po podwyżce i obniżce bluzeczka kosztowała 46,88zł.
1 5 1
2010-03-03T15:40:42+01:00
25% * 50 = 25/100 * 50 = 25/2 = 12,5
50+12,5=62,5
to będzie cena po podwyżce.
1 1 1