Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-03T17:40:17+01:00
Jurek
11,5km*2=23km

Tomek
11,5km+2,75km=14,25km
14,25km*2=28,5km

Razem
28,5km+23km=51,5km

Odp. Razem w ciągu 2 godzin przejadą 51,5 km
2010-03-03T17:41:23+01:00
Jurek przejechał:11,5km
tomek przejechał:2¾km+11,5km=2,75+11,5=14,25km

razem w ciagu 1 godz, przejechali 11,5+14,25=25,75km, czyli w ciagu 2 godz, przejadą:
25,75+25,75=51,5km
przy czym jurek przejedzie:
2×11,5=23km
a tomek:2×14,25=28,5km

spr. 23+28,5=51,5km