Odpowiedzi

2010-03-03T19:23:30+01:00
5,7l+4,2l=9,9l

9,9l:2=4,95l

5,7l-4,95l=0,75l

odp.Aby w obu naczyniach było tyle samo wody, Kamil musi przelać 0,75l wody.
2010-03-03T19:25:25+01:00
5,7-4,2=1,5 l
1,5 :2= 0,75 l
4,2 + 0,75= 4,95 l