Odpowiedzi

2010-03-03T20:24:53+01:00
Oblicz wartość wyrażenia 2x+1 dla:
x=-a
x=0
x=1 1/2
x= -2/3

+jeśli jest np: 2/3 tzn dwie trzecie. :) a 1 1/2 to jeden i jedna druga.

2x+1 = -2a + 1
2x+1 = 2*0 + 1 = 0+1=1
2x+1 = 2* 1 1/2 +1 = 2* 3/2 +1 = 4
2x+1 = 2 * ( -2/3) + 1 = - 4/3 +1 = -1/3

Jeżeli coś jest źle lub nie rozumiesz napisz do mnie, ale nie dawaj proszę Cię spam ani złej odpowiedzi, proszę...;)
2010-03-03T20:25:01+01:00
2x+1 = 2 * (-a) + 1 = 2a + 1
2x+1 = 2 *0 +1=1
2x+1 = 2* (1 i 1/2)+1=3+1=4
2x+1 = 2 *(-2/3)+1= 4/3 +1=1 i 4/3
  • AngW
  • Rozwiązujący
2010-03-03T20:57:33+01:00
2x+1 = 2 * (-a) + 1 = -2a + 1
2x+1 = 2 * 0 + 1 = 1
2x+1 = 2 * 1 1/2 + 1 = 3 + 1 = 4
2x+1 = 2 * -2/3 + 1 = -4/3 + 1 = -1/3