Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-03-03T21:03:13+01:00
3x+400=1000
3x=1000-400
3x=600
x=600:3=200 -> pierwsza osoba
200+100=300 -> druga
300+200=500 - > trzecia
2010-03-03T21:05:20+01:00
1 osoba dostała 200 zł
2 osoba dostała 300 zł(bo 200+100=300)
3 osoba dostała 500 zł(bo 300 + 200=500)
2010-03-03T21:05:46+01:00
X- pierwsza osoba
x+100zł- druga osoba
x+300zł-trzecia osoba

x+x+100zł+x+300zł=1000zł
3x+400zł=1000zł
3x=1000zł-400zł
3x=600zł
x=200zł

200zł- pierwsza osoba
200zł+100zł=300zł- druga osoba
200zł+300zł=500zł-trzecia osoba

odp. Pierwsza osoba otrzymała 200zł, druga 300zł, a trzecia 500zł.

Mam nadzieje, że pomogłem :] jakbyś czegoś nie rozumiał to na
PW chętnie pomoge :]
4 4 4