Na koncercje zespołu ONI sprzedano 450 biletów po 11,50zł i 125 biletów po 28,50zł.jle złotych ze sprzedaży wpłyneło do kasy? temat mnożenie ułamków dziesietnych przez liczby naturalne oblicz sposobem pisemnym mnożenie

2

Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-03-04T15:50:43+01:00
Na koncercje zespołu ONI sprzedano 450 biletów po 11,50zł i 125 biletów po 28,50zł.jle

450×11,5 zł=5 175 zł
125×28,5 zl=3 562,5 zł
5175zł + 3562,5zł= 8737,5 zł
  • Użytkownik Zadane
2010-03-04T15:51:59+01:00
450 x 11,50 = 5175zł
125 x 28,50zł = 3562,50zł
5175 + 3562,50 = 8737, 50 zł
odp - wpłacono 8737 zł 50 gr