Odpowiedzi

2010-03-04T16:14:09+01:00
S = ((112,5/3,75)/7,5)*100
s = 400 km
2010-03-04T16:14:57+01:00
X-ilość paliwa (litry)
x=112,5/3,75=30

30/7,5=4 * 100km = 400km
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-04T16:18:05+01:00
112,50 : 3,75 = 30l
30 : 7,5 = 4
4 * 100 = 400 km

Odp. paliwa wystarczy na przejechanie 400 km.