Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-20T21:14:37+02:00
7/13 =0,(538461)
2009/6=334,8(3)
334*6=2004
2009-2004=5

Odp.2009 liczbą będzie 6.

Pozdrawiam :)
2009-10-20T21:18:12+02:00
7/13=0,(538461)
Tak więc okres ma 6 cyklicznie powtarzających się cyfr.
2004 to największa liczba przez która podzielona przez 6 daje wynik bez reszty (2004:6=334)
2009-2004=5
piątą cyfrą w jest 6.

2009 cyfra to 6