Odpowiedzi

2010-03-04T19:04:52+01:00
2CH3COOH + CaCO3 → (CH3COO)2Ca + H2O + CO2
2CH3COOH + Ca(OH)2 → (CH3COO)2Ca + 2H2O
1 1 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-04T23:28:56+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
2CH3COOH + Ca---->(CH3COO)2Ca + H2
2CH3COOH + CaO---->(CH3COO)2Ca + H2O
2CH3COOH + Ca(OH)2---->(CH3COO)2Ca + 2H2O
2CH3COOH + CaCO3---->(CH3COO)2Ca + H2O + CO2
1 5 1
2010-03-05T00:01:17+01:00
2CH3COOH + Ca -> (CH3COO)2Ca + H2
2CH3COOH + Ca(OH)2 -> (CH3COO)2Ca + 2H2O
2CH3COOH + CaO -> (CH3COO)2Ca + H2O
1 5 1