Odpowiedzi

2010-03-04T21:10:36+01:00
A)6 całych - (1cała 25/30 + 2 całe 18/30) = 6 całych - 3 całe 43-30 = 4 całe 60/30 - 3 całe 43/30 = 1cała 17/30
więcej niestety nie podam bo muszę kończyć mam nadzieję,że na tyle przynajmniej się przydałem
1 5 1
2010-03-04T21:14:20+01:00
A) 6 - (1 25/30 +2 3/5)= 6 - (1 25/30 + 2 18/30)= 6 - 4 13/30= 1 17/30
b) 5 4/6+(3 11/18-1 2/3)= 5 12/18 + (3 11/18 - 1 12/18) = 5 12/18 + 1 17/18=
7 11/18
c)4 8/11 - 3 3/8 + 2 9/33= 4 24/33 + 2 9/33 - 3 3/8= 7 - 3 3/8 = 3 5/8
2010-03-04T21:14:55+01:00
A)6całych- (1cała 25/30+2całe 3/5)= 6- (1 25/30+ 2 18/30)= 6- 3 43/30= 6- 4 13/30= 1 17/30
b)5 4/6+ (3 11/18-1 2/3)= 5 4/6+(3 11/18 - 1 12/18)= 5 4/6+ 1 17/18= 5 12/18+ 1 17/18= 6 29/18= 7 11/18
c)4 8/11- 3 3/8+ 2 9/33= 4 24/33 - 3 3/8 + 2 9/33= 7- 3 3/8= 3 5/8