Muszę rozwiązać te dwa przykłady, a się pogubiłam.
Fajnie byłoby również gdybyście wytłumaczyli jak to zrobiliście.

c) - (3x + 3) - [ - (5x - 5) + (4x - 4)
d) 4x²y - 2xy² + 3xy + ¼x²y + 8yx - 12y²x

Nawet jeśli umiesz rozwiązać tylko JEDEN przykład to pisz.
Liczy się każde obliczenie.
Nie zgłaszam spamu jak nie zrobisz wszystkiego.

3

Odpowiedzi

2010-03-05T15:34:59+01:00
c) - (3x + 3) - [ - (5x - 5) + (4x - 4)=-3x-3+5x-5+4x-4=6x-12
d) 4x²y - 2xy² + 3xy + ¼x²y + 8yx - 12y²x =4 i 1/2
2010-03-05T15:36:01+01:00
C) -(3x+3)-[-(5x-5)+(4x-4)]= 3x-3-[5x+5-4x+4]=3x-3-[1x+9]=3x-3-1x-9=2x-6
1 1 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-05T15:37:18+01:00
C) -(3x+3)-[-(5x-5)+(4x-4)]= -3x-3-[-5x+5+4x-4]= -3x-3+x-1= -2x-4
d) 4x²y - 2xy² + 3xy + ¼x²y + 8yx - 12y²x = 4 i 1/4x²y-14xy²+11xy

Mam na 100% dobrze
1 5 1