Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-05T18:55:12+01:00
12
poziom wody podniósł sie o 1 cm
V=Pp*x
V=40*30*1
V=1200 cm³=1,2 dm³

13
Pp=60*25=1500
Vk=10³=1000
x- o ile się podniósł poziom
1000=1500x
x=10/15
x=2/3 cm

14
2-1,98=0,02m
tyle wody brakuje do max
V osób=100*0,06=6 m³
VV wody brakujacej=25*10*0,02=5m³
wyleje się 1 m³=1000 l wody

15
jezeli krawędx wydłuzymy 3 krotnie to V=(3a)³=27 a³, więc zwiększy się
27 razy

4
a)3000
2500
0,3
b)2 000 000 000
6,5
0,5
c)7
1,2
0,005
d)3 000
75
10
1000
5
1hl=100l
1l=1 dm³
1ml=1cm³
10hl=1m³
6
a 20
b 0,5
c 600
d 3 e 60
f 20

7
3000=50*40*x
3000=2000x
x=1,5 cm
8
6,3cm-0,5mm=6,25cm
9,5cm-0,5mm=9,45cm
17cm-0,5mm=16,95cm
6,25*9,45*16,95-1001,2..
ponad 1l
zmieści się
9
50l=5dmx5dmx2dm
10
a
120 000:3=40 000
a²=40 000
a=200
200mx200mx3m
b
120 000 000 l: 2 300 000 l=1200:23=ok52,2czyli 52 pełne baseny
11
beczka dm³
lodówka dm³
krew cm³
butelka mm³
woda km³

uff...