Odpowiedzi

2010-03-05T20:33:26+01:00
A)

R = u/j / *j
R*j = u
u = R*j

b)

R=g*l/s / *s
R*s = g*l / :g
R*s/g = l
l = R*s/g

c)

V=a/t / *a
V*a = t
t = V*a

d)

Fw=q*g*v ( nie wiem co wyznaczyć więc wszystko wyznaczę )

- q

Fw = q*g*v /: g*v
Fw *g*v = q
q = Fw *g*v

- g

Fw = q*g*v / :q*v
Fw*q*v = g
g = Fw*q*v

- v

Fw = q*g*v /:q*g
Fw*q*g = v
v = Fw*q*g

e)

Z=l/f / *l
Z*l = f
f = Z*l

1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-05T20:38:10+01:00
A)R=u/j ; u
R=u/j obie strony razy *j
R*j=U

b)R=g*l/s ; l
R=g*l/s to obie strony razy s
R*s=g*l i obie strony podzielone przez g
R*s/g=l

c)V=a/t ; t
V=a/t obie strony razy t
V*t=a obie strony podzielone przez v
t=a/v

d)Fw=q*g*v nie wiem które wyznaczyć

e)Z=l/f ; f
Z=l/f obie strony razy f
z*f=l obie strony podzielone przez z
f=l/z

Chyba dobrze:)
2 5 2