Odpowiedzi

2010-03-06T10:16:36+01:00
52m+52m+18m+18m =140m

140m * 7=980m

1km=1000m
Odp:Leszek nie przejechał jeszcze 1 km ;)
10 4 10
2010-03-06T10:18:46+01:00
Liczymy obwód

2*(52+18)=140 [m] - jedno okrążenie
7*140 = 980 [m]

1km = 1000m

1000m>980m

Odp. Nie przejechał jeszcze 1 km.
9 3 9