Odpowiedzi

2010-03-06T13:57:12+01:00
3(1-x)+2=-7
3-3x+2=-7
-3x=-12 /:(-3)
x=4

3(x+3)=2(x+4)+x+1
3x+9=2x+8+x+1
0x=0 równanie nie ma rozwiązania

2(x-4)=2(2x-1)+6(x+1)
2x-8=4x-2+6x+6
2x-4x-6x=-2+6+8
-8x=12 /:(-8)
x = -1½
2010-03-06T13:58:56+01:00
3(1-x)+2=-7
3-3x+2=-7
-3x+5=-7
-3x=-12 / :(-3)
x=4


3(x+3)=2(x+4)+x+1
3x+9=2x+8+x+1
3x-3x=9-9
0=0
x∈R

2(x-4)=2(2x-1)+6(x+1)
2x-8=4x-2+6x+6
2x-8=10x+4
-8x=12 /:(-8)
x=-3/4
2010-03-06T14:06:21+01:00
3-3x+2=-7
3x=-7-3-2
3x=-12 ; :3
x=-4



3x+9=2x+8+x+1
3x-2x-x=8+1-9
0=0
należy do zbioru pustego
musisz przekreślić znak równości



2(x-4)=2(2x-1)+6(x+1)
2x-8=2x-2+6x+6
2x-2x-6x=-2+6+8
-6x=12 ; : -6
x= -2

miałam to niedawno w szkole a z matmy mam 5
więc jest dobrze