Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-03-06T15:38:46+01:00
X - pierwsza liczba
3x - druga liczba
3x-1 - trzecia liczba

x+3x+3x-1=x+23
6x=24
x=4

4 - pierwsza liczba
3*4=12 - druga liczba
3*4-1=11 - trzecia liczba

Ania dodała liczby: 4, 12 i 11.
2 3 2
2010-03-06T15:39:34+01:00
Wydaje mi się że to będzie tak:


x - pierwsza liczba
3x - druga liczba
3x-1 - trzecia liczba

x+3x+3x-1=x+23
6x=24
x=4

4 - pierwsza liczba
3*4=12 - druga liczba
3*4-1=11 - trzecia liczba

Ania dodała liczby 4, 12 i 11
2 3 2
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-06T15:43:29+01:00
1 liczba - x
2 liczba - 3x
3 liczba - 3x-1
całość - 7x - 1 Więc
23 to 6x+1 a Więc
(23+1):6=4 Czyli
x=4 Więc
1liczba - 4
2liczba - 12
3liczba - 11
całość - 27
1 5 1