Odpowiedzi

2010-03-06T18:45:33+01:00
30% * 2000 = 600 - tyle sprzedała cukiernia Bajaderka
200 - 600 = 1400 - tyle sprzedała cukiernia Szarlotka

1400/600 * 100% = 233 1/3 %
2010-03-06T18:45:53+01:00
2000 pączków to 100 %
30 % to x
x = 2000 razy 30/100 = 60000/100 = 600 pączków
Bajaderka sprzedała 600 pączków
Szarlotka sprzedała 2000 - 600 = 1400 pączków
600 pączków to 100 %
1400 pączków to x
x = 1400 razy 100 dzielone przez 600 = 1400/6 =233 %
233 % - 100 % = 133 %

Mam nadzieje , że pomogłam ; ***
  • Użytkownik Zadane
2010-03-06T18:46:36+01:00
2000 = 100%
cukiernia Bajaderka = 30%
cukiernia Szarlotka = 100% - 30% = 70%