Odpowiedzi

2010-03-06T18:59:04+01:00
15×56=840
3069-840=2229
2229÷15=148,60
Odp.Komplet dresów kosztował 148zł i 60 gr.
  • Użytkownik Zadane
2010-03-06T19:00:33+01:00
X-cena piłki
y-cena dresu
15x+15y=3069zł
15x=15*56zł
15x=840zł
15y=3069zł-15x
15y=3069zł-840zł
15y=2229zł
y=2229zł/15
y=148,6zł
Komplet dresów kosztował 148,6 zł.
2010-03-06T19:02:07+01:00
56zl x 15=840zl 15 kompletow pilek

3069zl-840zl=2229zl

2229zl:15=148,60zl 1komplet dresow
Odp:Komplet dresow kosztowal 148,60zl