Odpowiedzi

2010-03-06T20:24:36+01:00
(1-0,2)(1+0,15)*400=0,8*1,15*400=368
2010-03-06T20:27:51+01:00
15% z 400 : 0.15 x 400 = 60
400 + 60 = 460 - cena po podwyżce
20% z 460 : 0.20 x 460 = 92
460 - 92 = 368 - cena po obniżce
1 5 1