Odpowiedzi

2010-03-07T10:24:59+01:00
Pierogów z serem o 6 razy więcej:
27-6=21
21+27=28
Odp.D
2010-03-07T10:27:24+01:00
X-pierogi z serem
y- pierogi z miesem

x+y=48
x-6=y

x+x-6=48
y=x-6

2x=54 /:2
y=x-6

x=27
y=27-6

x=27
y=21
odp; mama przygotowała 21 pierogów z miesem
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-07T10:27:27+01:00
48 ÷ 2 = 24
6 ÷ 2 = 3
24 - 3 = 21
24 + 3 = 27
Pierogi z mięsem - 21
Pierogi z serem - 27
Żadna z tych odpowiedzi nie pasuje.