Odpowiedzi

2010-03-07T13:19:58+01:00
25 setnych *2250 = 2100
14 1 14
To jest zła odpowiedz bo jak przed obniżką mógł kosztować mniej niż po?
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-07T13:20:44+01:00
125% z 2250= 125*2250/100=2812,50zl - po 2 obniżce
125% z 2812,50= 125*2812,50/100=3515,63zł - cena początkowa

Moim zdaniem ta odpowiedź jest poprawna ale porównaj ją z innymi :] wydaje mi się, że odpowiedź nade mną jest niepoprawna.
15 3 15
2010-03-07T13:24:38+01:00
2250zl- cena ostateczna
x-cena przed obnizka
2250*0,25=562,5
2250+562,5=2812,5zl -2 obnizka

2812,5*0,25=703,125
2812,5+703,13=3515,63zl

Cena poczatkowa wynosila 3515,63zl.
17 3 17