Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-07T15:06:48+01:00
2,5*4 = 10m^2
1m = 100cm
1m^2 = 100*100 cm = 10000cm^2
10m^2 = 100000cm^2

250*15 = 3750cm^2 *10 = 37500 cm^2

100000 : 37500 = 2,6 ~3

Odp: nalezy kupic 3 opakowania.

6 3 6
  • brK
  • Początkujący
2010-03-07T15:07:48+01:00
P = a x b = 250cm x 400cm = 100.000cm²
Pole Paneli = 250cm x 15cm = 3750cm²

100.000cm²/3750cm²≈26,7

26,7/3≈3 opakowania

Odp.: Trzeba kupić 3 opakowania paneli.
4 3 4