Odpowiedzi

2010-03-07T15:24:58+01:00
32-1/4=24
24-1/3=16
16-1/2=8

1zjadł 8 śliwek
2 zjadł 8 sliwek
3 zjadł osiem śliwek
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-07T15:26:46+01:00
1/4 z 32 = 8 , 32 - 8 = 24
1/3 z 24 = 8 , 24 - 8 = 16
1/2 z 16 = 8 , 16 - 8 = 8

Wszyscy zjeli tyle samo , zostalo 8 sliwek
1 2 1
2010-03-07T15:31:15+01:00
32- wszystkie śliwki
Łakomczuch -
1/4 *32=8
32-8=24
łasuch-1\3*24=8
32-16=16
pasibrzuch 16\2=8