Odpowiedzi

2010-03-07T16:40:11+01:00
Kraków-9:00- 20stopni E(na wschod)
Tokio-?- 139stopni (na wschód)
Vancouver-?-123stopnie (na zachód)

Kraków-Tokio
1. 139stopni - 20 stopni=119 stopni
2.119 * 4 min= 476 min
3.476 min: 60 min = 4 godz. 56 min
4. 9:00+7 godz 56 min= 16:56

Kraków-Vancouver
1.20stopni-(-123stopni)=20stopni+123 stopni=140stopni
2.140stopni*4 min=560 min
3.560min:60min=9 godz 20 min
4. 9:00- 9 godz 20 min= 23:40 poprzedniego dnia