Odpowiedzi

2010-03-09T11:22:47+01:00
-2,2-(-5)-1 1/3-(-0,5)=1,97
-2,2+(-5)+1 1/3+(-0,5)=(-6,37)
-2,2*(-5)*1 1/3*(-0,5)=(-7,33)
-2,2:(-5):1 1/3:(-0,5)=(-0,66)
2010-03-09T12:37:44+01:00
-2,2 - (-5)= 2,8
-2,2 + (-5)= 7,2
-2,2 * (-5)= 11
-2,2 : (-5)= 0,44
-2,2 - 1 = 3,2
-2,2 + 1 = 1,2
-2,2 * 1 = -2,2
-2,2 : 1 = -2,2
-2,2- = -1,7
-2,2+(-0,5)= -2,7
-2,2*(-0,5)= 1.1
-2,2:(-0,5)= 4,4
-5-1=6
-5+1=4
-5*1=-5
-5:=-5
-5-(-0,5) = -4,5
-5+(-0,5)= -5,5
-5*(-0,5)= 2,5
-5:(-0,5)= 10
1+(-0,5) = 0,5
1-(-0,5)= 1,5
1*(-0,5)= -0,5
1:(-0,5)= -2


na 1/3 nie obliczałam bo jest to ułamek nieskończony więc wynik też będzie nieskończony :) Kolega wyżej chyba nie zrozumiał zadania :D