Odpowiedzi

2010-03-07T18:00:15+01:00
Ba + H2SO4 → BaSO4 + H2
BaO + H2SO4 → BaSO4 + H2O
Ba(NO3)2 + Na2SO4 = BaSO4 + 2 NaNO3
2010-03-07T18:10:07+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
Ba + H2SO4---->BaSO4 + H2
BaO + H2SO4---->BaSO4 + H2O
Ba(OH)2 + H2SO4---->BaSO4 + 2H2O
BaO + SO3---->BaSO4
Ba(OH)2 + SO3---->BaSO4 + H2O
BaCl2 + K2SO4---->BaSO4 + 2KCl
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-07T21:19:57+01:00
Ba + H2SO4 -> BaSO4 + H2 | < metoda: Metal + kwas
BaO + SO3 -> BaSO4 | < metoda: tlenek metalu + tlenek niemetalu
BaCO3 + K2SO4 -> BaSO4 + K2CO3 | < metoda: sól1 + sól2
1 5 1