Odpowiedzi

2010-03-07T21:05:28+01:00
500W*16=8000W

t=4h=4*60*60=14400s
P=W/t
W=P*t
W=8000W*14400s
W=115200000J
W=8kw*4h=32kwh

8000*14400= 115200000J

Licze na najlepsze:).
77 4 77
2010-03-07T21:07:08+01:00
500w * 16 lamp = 8000W
8000w=8kW
8kW * 4h = 32kWh

1 J = 1 W · s

8000*14400= 115200000J
38 4 38