Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-08T14:03:03+01:00
Możesz ułożyć proporcje z x i 100%
lub 5*1100=5500i teraz ułuż proporcje na pewno ci wyjdzie;))
2010-03-08T14:05:12+01:00
X - wartość akcji dnia poprzedniego

x + 5%x = 52,50
x + 0,05x = 52,50
1,05x = 52,50 /:1,05
x = 50 zł

1100 akcji * 50zł = 55000zł
1100 akcji * 52,50zł (po cenie dnia następnego) = 57750zł

Zysk: 57750 - 55000 = 2750zł