Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-22T14:08:03+02:00
X- cena biletu jurka
0,7x- cena biletu ewy( 0,7 z tad że miała 30% zniżki)

x+0,7x=8,50
1,7x=8,5
x=5zł

0,7x=0,7*5=3,50zł

Odp: ewa zaplaciła za bilet 3,50zł, a jurek 5 zł
1 5 1
2009-10-22T14:09:42+02:00
8,50 ÷2=4,25 4,25-0,30=3,95 zł
1 1 1